1636861e2c168fbcb4eb43ad69cc3f2f

Uleiuri parfumate pline de romantism

Planuiti o seara romantica? In acest caz, va ganditi poate ca o sampanie, cateva petale de trandafiri si o cada plina cu apa vor fi suficiente. Insa de ce sa nu intensificati atmosfera romantica printr-un truc foarte simplu? Aveti nevoie doar de cateva picaturi din uleiurile parfumate potrivite!

Cum functioneaza uleiurile aromate

Simtul olfactiv este esential atunci cand vine vorba de puterea uleiurilor esentiale. Nasul se afla in legatura directa cu creierul – de aceea, atunci cand mirosim o anumita aroma, este stimulat sistemul limbic, adica acea regiunea cerebrala care este responsabila cu emotiile. In functie de parfumul care ajunge la narile noastre, va fi generata o anumita stare.

Uleiul de trandafiri

Uleiul parfumat de trandafiri este divinizat de secole intregi de catre locuitorii Egiptului Antic, greci si romani. Femei puternice precum Cleopatra sau Josephine Bonaparte nutreau o dragoste aparte pentru aceasta aroma. Este nevoie de mii de petale de trandafiri pentru a obtine cativa mililitri de ulei pur, dar efectele asupra pielii, precum si mireasma inconfundabila, fac ca acest efort sa merite.

Uleiul de Neroli

Uleiul de Neroli, numit si ulei din flori de portocal, si-a primit numele dupa printesa italiana Anne Marie de la Trémoille (Orsini), care domnea asupra regiunii Nerola. Printesei i s-a prezentat esenta de Neroli, iar aceasta a decis sa il foloseasca pentru a-si parfuma toate obiectele, de la esarfe si pana la manusi. Uleiul parfumat de Neroli se foloseste de secole intregi la nunti, nu numai datorita efectelor sale afrodiziace, dar si multumita proprietatilor sale calmante. Multe mirese se bazeaza pe aceasta aroma pentru a se linisti in ziua cea mare. In perioada victoriana, nu exista femeie care sa nu aiba flori de portocal in buchetul de mireasa!

Uleiul de Ylang Ylang

Uleiul de Ylang Ylang se prepara din florile unei plante exotice foarte inalte. Si aceasta aroma poseda proprietati afrodiziace si este asociata inca din vremuri stravechi cu dragostea si romantismul. In Indonezia, patul mirilor este umplut cu flori de Ylang Ylang, ca un simbol al iubirii dintre cei doi.